Opera News

Opera News App

Npower: current affairs question for 2020 aptitude test you should know

Blessinginemesit200
By Blessinginemesit200 | self meida writer
Published 7 months ago - 1289 views

(1)In Nigeria, democracy day is now celebrated on?

Answe:June 12

(2)Which is the most populated country in the world

Answer:China with 1.4billion residents

(3)How many ethnic groups do we have in Nigeria

Answer:250 ethnic groups

(4)Who is Nigeria's current speaker of house of Representatives

Answer:Femi Gbaja Biamila

(5)Who is Nigeria's minister of power?

Answer:Sale Mamman from Taraba state

(6)Who was the first president of Nigeria?

Answer:Dr. Nnamdi Azikiwe(Oct 1st 1960- Jan 15 1966)

(7)What agency is the economic commission for Africa part of ?

Answer: UNO( United Nations organization)

(8)Which desert edge is found at Nigeria's northern most border land ?

Answer: Sahara desert

(9) The highest court in Nigeria is ?

Answer: Supreme Court

(10) All the people in a country or area who are entitled to voting in an election can be referred to as ?

Answer: Electorate

(11)Who is the current Governor of central bank of Nigeria?

Answer: Godwin Emefiele

(12)Who is Nigeria's minister of education?

Answer: Adamu Adamu

(13) what is the name of the highest mountain in Africa?

Answer: Mount Kilimanjaro in Tanzania

(14)who created the Nigeria's council?

Answer: Fredrick Lugard

(15)What country does Nigeria share border within the west?

Answer: Republic of Benin

Content created and supplied by: Blessinginemesit200 (via Opera News )

Opera News is a free to use platform and the views and opinions expressed herein are solely those of the author and do not represent, reflect or express the views of Opera News. Any/all written content and images displayed are provided by the blogger/author, appear herein as submitted by the blogger/author and are unedited by Opera News. Opera News does not consent to nor does it condone the posting of any content that violates the rights (including the copyrights) of any third party, nor content that may malign, inter alia, any religion, ethnic group, organization, gender, company, or individual. Opera News furthermore does not condone the use of our platform for the purposes encouraging/endorsing hate speech, violation of human rights and/or utterances of a defamatory nature. If the content contained herein violates any of your rights, including those of copyright, and/or violates any the above mentioned factors, you are requested to immediately notify us using via the following email address operanews-external(at)opera.com and/or report the article using the available reporting functionality built into our Platform

YOU MAY LIKE

Bauchi Governor finally begs Fulani herdsmen for peace

5 minutes ago

0 🔥

Bauchi Governor finally begs Fulani herdsmen for peace

FFK Is Not Only The First Ever SA To Nigerian President On Public Affairs, See Other Facts About Him

7 minutes ago

5 🔥

FFK Is Not Only The First Ever SA To Nigerian President On Public Affairs, See Other Facts About Him

See Photos Of Prison In Nigeria And America (Photos)

10 minutes ago

6 🔥

See Photos Of Prison In Nigeria And America (Photos)

I Need To Meet More Igbo Men, I Barely Meet Them - Lady Narrates

12 minutes ago

6 🔥

I Need To Meet More Igbo Men, I Barely Meet Them - Lady Narrates

Opinion: Senator Rochas Okorocha May Need To Apologize To Governor Hope Uzodinma

14 minutes ago

34 🔥

Opinion: Senator Rochas Okorocha May Need To Apologize To Governor Hope Uzodinma

Things you should Know about Pap (Akamu)

16 minutes ago

19 🔥

Things you should Know about Pap (Akamu)

See The Picture Nengi Posted That Caused Many Reactions

16 minutes ago

40 🔥

See The Picture Nengi Posted That Caused Many Reactions

Northern Governor to Fulani: Please Don't Carry AK-47

17 minutes ago

8 🔥

Northern Governor to Fulani: Please Don't Carry AK-47

13 Times Destiny Etiko Took Fashion To The Next Level

20 minutes ago

0 🔥

13 Times Destiny Etiko Took Fashion To The Next Level

Meet "Cinderella," The Upcoming Actress Who Has Been Making Wave In The Kumawood Movie Industry

21 minutes ago

8 🔥

Meet

COMMENTS